Porsche Slovenija
/
Slovar
 • Centralno zaklepanje

  Centralno zaklepanje vrat, eventuelno tudi prtljažnika in lopute rezervoarja za gorivo, je pomembna značilnost za zagotavljanje varnosti in udobja. Vsa vrata lahko zanesljivo zaklenete s ključem ali daljinskim upravljanjem.

  Read more...
 • Centralno zaklepanje z varnostnim kodiranjem

  Centralno zaklepanje je po želji lahko opremljeno z različnimi varnostnimi nastavitvami. Tako je na voljo avtomatsko zaklepanje, s katerim se pri hitrosti, višji od 10 km/h, avtomatsko zaklenejo vsa vrata in pokrov prtljažnika. Vozilo se ponovno odklene ob izvleku ključa iz kontaktne ključavnice, pritisku na tipko centralnega zaklepanja na notranji strani vrat ali dvakratnem potegu vratne kljuke. Mogoča je tudi nastavitev avtomatskega zaklepanja pokrova prtljažnika, pri kateri se pokrov samodejne zaklene, ko vozilo preseže hitrost 5 km/h. Pokrov prtljažnika je mogoče odkleniti le, ko je voznik ali sovoznik že odprl vrata in je hitrost vozila nižja od 5 km/h. Varnostno centralno zaklepanje omogoča, da se ob prvem odklepanju odklenejo le voznikova vrata. Če voznik ključ v položaj za odklepanje obrne dvakrat ali če dvakrat pritisne na tipko za odklepanje na radijskem daljinskem upravljalniku, se odklenejo tudi ostala vrata in pokrov prtljažnika.

  Read more...
 • Coming home

  Pri vozilih, opremljenih s funkcijo coming home, zasenčene luči svetijo še krajši čas po tem, ko zapustite vozilo in tako osvetlijo dovoz ali pot do vhoda v hišo, oziroma stanovanja.

  Read more...
 • Crashtest

  Poskusno trčenje pri razvoju novih vozil služi za optimiranje varnosti potnikov. Vendar pa osnovni namen ni le povečanje varnosti potnikov z zmanjšanjem in prerazporeditvijo sil ob trčenju, temveč je namenjeno tudi povečanju varnosti udeležencev nezgod, ki ne sedijo v vozilu (npr. pešcev). Primer: poskusno trčenje Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme), s katerim testirajo varnost vozil pri čelnem in bočnem trčenju ter pri tem upoštevajo varnost pešcev in otrok.

  Read more...

Porsche Slovenija, Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana ©, Porsche Slovenija 2012
Pravno obvestilo | Produkcija, PM, poslovni mediji