Če se vam e-mail ne prikazuje pravilno, kliknite TUKAJ.
EKSKLUZIVNE INFORMACIJE IN TRENDI IZ POSLOVNEGA SVETA IN AVTOMOBILIZMA. SEPTEMBER 2017
 
Psihologija vožnje: kaj vpliva na odločitve za volanom?

Znanstveniki, ki se ukvarjajo z razvojem umetne inteligence, v scenarijih za prihodnost iščejo načine, kako se bodo samovozeča vozila odzivala v situacijah, ko bo nesreča neizogibna.

A medtem ko v laboratorijih učimo računalnike in naprave, kam zaviti v delcu sekunde pred trkom, na cestah danes še vedno držimo volan v rokah ljudje. Delamo človeške napake, ki se jih pogosto zavedamo, a se jim kljub temu ne izognemo vedno. Medtem ko beremo sporočilo na mobilnem telefonu, "na slepo", kot bi mižali, prevozimo več deset ali sto metrov. Kako lahko vozimo varneje in se izognemo takim nespametnim napakam?

 

Preberite članek
 

evrov in še več bo koncern Volkswagen vložil v razvoj vozil brez emisij do leta 2030.

 
 
 

Še korak naprej v razvoju motorjev

Nova generacija Volkswagnovega legendarnega Golfa prinaša v paleto koncernskih inovacij kot prva posodobitev, ki ni vidna na prvi pogled, saj se skriva pod pokrovom.

V večnem iskanju ravnotežja med učinkovito porabo, čistim izpuhom in primernim potiskom so Volkswagnovi inženirji še posebej zavihali rokave in novemu Golfu dodali motor, ki s svojimi inteligentnimi rešitvami predstavlja svojevrstno revolucijo na področju Otto-motorjev. Gre za nadaljevanje in naslednika 1,4 litrskega štirivaljnika, ki je v novi inkarnaciji pridobil tudi večjo prostornino – vse v smislu pravilne prostornine za pravo rabo (»rightsizing«). To je novi, 1,5 litrski motor z oznako EA 211 TSI evo.

Preberite članek
 
 
 

Škoda Rapid SB 1,0 TSI Ambition

Občutek prostora v novi dimenziji in individualnost za vse – to prinaša osveženi in prenovljeni Rapid. Na pogled je še prijaznejši, z drugačnim odbijačem, večjimi meglenkami ter LED svetili, toda največja novost je vgradnja sodobnega litrskega TSI motorja, ki predstavlja močnejši in varčnejši motor od 1,2 litrskega štirivaljnika.

V verziji s 75 kW (95 KM) imamo TSI s petstopenjskim ročnim menjalnikom, ki odlično izkorišča široko polje uporabnega navora in vozniku omogoča udobno vožnjo ter seveda tudi ustrezno nizko porabo – le 4,4 litra porabi trivaljnik v tej kombinaciji, kar je za te zmogljivosti (184 km/h končna hitrost) res omembe vreden podatek. 

Rapid predstavlja v dani kombinaciji praktičen in predvsem pregovorno prostoren družinski avtomobil (prtljažnik meri 415 oziroma 1.382 litra), ki prepriča tudi z opremo, saj ponuja obsežen varnostni paket in vrsto vozniške funkcionalne opreme. Vozilo, ki se ga splača spoznati od blizu.

 

IZRAČUN FINANCIRANJA

Vozilo: Škoda Rapid Active SB 1.0 TSI
Cena vozila: 14.073,91 EUR, s popustom 12.117,80 EUR (z DDV)

Način financiranja            
Ponudba zajema:
- operativni leasing – delna najemnina z DDV v višini 2.423,55 EUR (z DDV), znesek financiranja 9.694,25 EUR  (z DDV)
- fiksno pogodbo o vzdrževanju (vzdrževanje pnevmatik, neomejeno število letnih in zimskih pnevmatik),
- zavarovanje, stroške registracije, povračilo za ceste            

Doba najema      60 mesecev
Predvideno število letno prevoženih km 30.000
Fiksna mesečna najemnina:          333,86 EUR

*V izračunu je upoštevana delna najemnina v višini 20 odstotkov. Izračun je informativen.

 

 

Več o vozilu Škoda Rapid Spaceback
 
 
 
Lagodni svet brez izzivov ali novi izzivi za ceno negotovosti?

Toni Pugelj, direktor Cityparka

Zagotovo bi se odločil za svet, prepreden z različnimi izzivi. Novi izzivi v mojih očeh namreč nikakor niso povezani z nelagodnostjo, temveč z drznimi dejanji, zaradi katerih se slej kot prej rodijo nove uspešne zgodbe. 

 

Preberite celotno izjavo

Nagrajujemo zvestobo

Porsche Slovenija nagrajuje zvestobo svojih strank, ki lahko z lojalnostno kartico Porsche Group Card pridobijo številne ugodnosti, osnovno različico kartice pa lahko nadgradijo tudi v plačilno. Kartica ugodnosti Porsche Group Card med drugim omogoča prilagodljivo brezgotovinsko obročno odplačevanje celovite ponudbe, zbrane na enem mestu, ter združuje financiranje, zavarovanje, prodajo, servis, ugodnosti in tudi zabavo.

 
 
 

Poslovni carzine

Izšla je nova številka revije o vrhunski mobilnosti. Kakšen bo promet čez nekaj let ali desetletij, kako se spreminjajo potrebe, zahteve in želje uporabnikov? Odgovore iščemo v glavni temi skupaj s strokovnjaki že danes, rezultati bodo vidni jutri ali pojutrišnjem. Ugotavljamo tudi, kdo v počitniškem času delovni tempo menja z adrenalinskimi aktivnostmi, kdo pa daje prednost miru, iskanju skritih kotičkov in dobrega branja ter navdiha. Navdih za posel pa prihaja tudi z izbiro pravega vozila. Predstavljamo poslovne jeklene konjičke, ki sodijo v razred ne največjih, a vsestransko uporabnih: podrobno so predstavljene najnovejše različice vozil VW Passat, Audi A4, SEAT Leon in Škoda Octavia. 
 

Preberite revijo v digitalni obliki ali se naročite na tiskano

Poslovni kontakt
Frenk Tavčar, direktor Group Sales
/ frenk.tavcar@porsche.si

www.poslo.si
Odjavite se od prejemanja.