Sporočila za javnost

Izberite mesec in leto objav:

Sporočila za javnost

Novi Škoda Karoq: posodobitev prodajne uspešnice

Štiri leta po začetku prodaje je Škoda Auto osvežil svojo drugo modelsko serijo športnih terencev. Tako bo zgodbo o uspehu nadaljeval tudi v prihodnjih letih. Posodobitev za kompaktni SUV model pomeni ne le sistematično izpopolnjen oblikovalski slog, temveč tudi trajnostne materiale, nove tehnologije in učinkovitejše motorje aktualne generacije EVO.

Novi Volkswagen T-Roc: markanten dizajn in inovativne tehnologije

S svežim dizajnom, inovativnimi asistenčnimi sistemi in obsežnimi digitalnimi storitvami Volkswagen nadaljuje zgodbo o uspehu svojega kompaktnega križanca. Izostren dizajn zunan¬josti poudarja nezamenljiv videz novega T-Roca. Notranjost je bila izpopolnjena z visokokakovostnimi materiali, novo zasnovanim zaslonom infotainment sistema in serijskim digital¬nim kombiniranim instrumentom. Tako Volkswagen v okviru strategije ACCELERATE dosledno sledi svojemu cilju, da bo postal ponudnik mobilnosti, usmerjen v programsko opremo.

Volkswagen razvija podvozje prihodnosti

S strategijo ACCELERATE si Volkswagen dosledno prizadeva za nadaljnji razvoj v programsko usmerjenega ponudnika mobilnosti. Programska oprema je odločilen dejavnik tudi pri razvoju podvozij in krmilnih sistemov za visoko avtomatizirano vožnjo v prihodnosti. Volkswagen trenutno razvija naslednjo generacijo uravnavanega podvozja in nov sistem elektronskega krmiljenja (steer-by-wire).

Prihaja konceptno vozilo CUPRA UrbanRebel

Konceptno vozilo je bilo presenečenje na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Münchnu. CUPRA je svojo novo oblikovalsko vizijo predstavila s konceptnim vozilom po navdihu dirkalnikov, ki postavlja temelje za prihodnji 100-odstotno električni mestni avtomobil. Vendar pa CUPRA UrbanRebel ni samo konceptno vozilo. Prvič smo ga videli na dirkališču, vozil pa ga je Cuprin podpredsednik za raziskave in razvoj, dr. Werner Tietz. Video v slovenščini vam je na voljo na SEAT vimeo kanalu.

Dve oblikovalski skici prvič razkrivata posodobljeni Škoda Karoq

Škoda je za pokušino pripravila dve oblikovalski skici, ki prvič razkrivata, kakšen bo osveženi Karoq. SUV srednjega segmenta češkega avto­mobi­l­skega proizvajalca so štiri leta po njegovi predstavitvi leta 2017 vizualno in tehnično posodobili. Digitalna predstavitev za medije bo 30. novembra.

CUPRA: Tako sta voznika dirkalnikov razvila model CUPRA Born

Jordi Gené in Mattias Ekström, dva profesionalna voznika, sta sodelovala pri razvoju CUPRA Borna, da bi ga izpopolnila ib bi CUPRA Born postal sinonim za čisto vznemirljivost vožnje. Kot testni poligoni za izboljšanje zmogljivosti prvega 100-% električnega avtomobila znamke so služili poledenelo jezero na Laponskem in nekatere najzahtevnejše dirkalne steze.

Izostren dizajn in inovativne tehnologije za paradni model: izpopolnjeni Audi A8

Z izostrenim dizajnom ter inovativnimi tehnologijami je Audi poskrbel za povečano prezentnost in športno eleganco modela A8. Novi vrhunski sprednji žarometi in zadnje luči pa navdušujejo z inovativnimi funkcijami in predstavljajo sam vrh uveljavljenega tehnološkega portfelja modela A8. Paradni model znamke tako ustvarja sodobno in uporabniško naravnano doživetje – tako za potnike kot voznike.

Uspešna družina ID. še naprej raste: novi ID.5 je prvi električni SUV-coupé znamke Volkswagen

Na poti do “Way to ZERO”, do brezemisijske mobilnosti za vse: Volkswagen z novim modelom ID.5 širi svojo uspešno družino ID. Elegantni in ekspresivni električni SUV-coupé ima novo program­sko opremo ID.Software 3.0, ki med drugim prinaša izboljšano zmogljivost polnjenja in glasovno upravljanje. Z uporabo kolektivnih podatkov in najnovejše generacije asistenčnih sistemov Volkswagen dela tudi naslednji korak v smeri avtomatizirane vožnje.

Škoda Karoq: nosilni steber modelske palete

Škoda Karoq je od svoje predstavitve spomladi 2017 prispeval k uspehu češkega proizvajalca avtomobilov. Kompaktni SUV je od takrat osvojil številne kupce in specializirane revije po vsem svetu ter pomembno sooblikoval razvoj znamke Škoda v zadnjih letih. Skupno je bilo do zdaj izdelanih že več kot pol milijona primerkov modela Karoq. Lani in v prvem polletju 2021 je bil najbolje prodajani Škodin SUV in za modelom Octavia drugi najbolj priljubljeni model znamke. Osveženi Škoda Karoq bo 30. novembra doživel premiero v okviru digitalne predstavitve za medije.