Sporočila za javnost

Izberite mesec in leto objav:

Sporočila za javnost

Mednarodna razstava modelov ID. Buzz: svetovna premiera štirih novih študij ID. Buzza na sejmu IAA 2022

Sejem IAA Transportation 2022 je prava predstava modelov ID. Buzz: vzporedno z novima modeloma ID. Buzz1 in ID. Buzz Cargo2 je znamka Volkswagen Gospodarska vozila – kot svetovne premiere – predstavila še štiri inovativne, predserijske študije, ki so jih na osnovi ID. Buzza izdelali proizvajalci nadgradenj. Prvo reševalno vozilo3 na osnovi ID. Buzza je zasnovalo podjetje Bösenberg. S tem modelom električni pogon vstopa tudi v kategorijo reševalnih vozil. Podjetje Snoeks predstavlja koncept ID. Buzz Flex-Cab3, nekakšno električno Caravello za prevoz oseb. Dobesedno “kul” je prvi ID. Buzz kot hladilno vozilo3, ki so ga izdelali v podjetju Wükaro. Specializirano podjetje Veth predstavlja model prostornega dostavnika s 6 m3 tovornega prostora: to je prvi ID. Buzz s škatlasto nadgradnjo3. V sodelovanju s podjetjem CS/Würth je nastal ID. Buzz Cargo2 z novim regalnim sistemom, ki naj bi se uporabljal kot servisni kombi za Miele.

ID. Buzz Cargo znamke VW GV izbran za "mednarodni kombi leta 2023"

Model ID. Buzz Cargo1 je prejel prestižno panožno nagrado “mednarodni kombi leta 2023” (International Van Of The Year oz. IVOTY). Carsten Intra, predsednik uprave znamke Volkswagen Gospodarska vozila (VW GV), je na otvoritvenem večeru združenja VDA z naslovom “Stars Of The Year” prevzel nagrado od Jarlatha Sweeneyja, predsednika žirije IVOTY.

ŠKODA VISION GT: digitalni model popolnoma električnega dirkalnika z emocionalno zasnovo

Oblikovalci ŠKODA Designa so reinterpretirali zasnovo modela ŠKODA 1100 OHC iz leta 1957 in z računalniško animiranim oblikovalskim modelom VISION GT predstavljajo študijo popolnoma električnega dirkalnika z oznako “made in Mladá Boleslav”. Oblikovalski koncept je tako kot njegov zgodovinski vzornik na ogled na razstavi “Oblikovanje in preobrazba”. Razstava trenutno poteka v Bruslju in je del okvirnega programa v sklopu češkega predsedovanja EU.

Volkswagen je v Locarnu predstavil študijo popolnoma električnega terenskega modela ID. XTREME1

Volkswagen je pretekli teden v Ticinu predstavil ID. XTREME, posebno študijo terenskega vozila, ki bo med številnimi privrženci e-mobilnosti zagotovo vzbudila navdušenje. Popolnoma električno konceptno vozilo s štirikolesnim pogonom temelji na modelu ID.4 GTX in združuje prednosti sodobnega SUV-ja s pustolovskim duhom robustnega terenca.

Oblikovna študija ŠKODA OCTAVIA COMBI praznuje 25. obletnico

Pred 25 leti, 10. septembra 1997, je ŠKODA AUTO na avtosalonu IAA v Frankfurtu na Majni predstavila oblikovno študijo OCTAVIA COMBI. Vozilo se je od serijskega modela, ki je bil predstavljen spomladi 1998, razlikovalo le v nekaj pod­robnostih. Četrta sodobna generacija modela OCTAVIA COMBI danes pomembno prispeva k velikemu uspehu te prodajne uspešnice znamke ŠKODA.