Sporočila za javnost

Izberite mesec in leto objav:

Sporočila za javnost

Nove tehnologije, večje udobje: Volkswagen predstavlja novi Touareg

Volkswagen tretjo generacijo Touarega nadgrajuje z obsežnimi posodobitvami: prenovljeni so podvozje ter koncept prikazov in upravljalnih elementov luksuznega SUV-ja, še drznejši pa je sedaj tudi dizajn sprednjega dela in zadka.

Še posebej markantni so novo razviti matrični HD-žarometi spredaj in zadnje LED-luči, zasnovane v obliki svetlobne letve. Slednje so prvič v Nemčiji na voljo z rdeče osvetljenim logotipom VW.

Osredotočeni na trajnost: koncern Volkswagen na 18. mednarodnem arhitekturnem bienalu v Benetkah podpira nemški paviljon

20. maja 2023 se je v Benetkah začel 18. mednarodni arhitekturni bienale. Koncern Volkswagen je partner skupine kustosov nemškega paviljona in podpira njegov koncept “Open for Maintenance” (“Zaradi vzdrže­valnih del odprto”), ki posebno pozornost namenja trajnostnim pristopom za gradbene projekte in urbanizem. Na predvečer otvoritve so bili prvič povabljeni predstavniki beneških lokalnih in socialnih pobud, da si skupaj z umetniki in strokovnjaki v okviru velikega festivala soseske izmenjajo izkušnje. Zvezna ministrica za gradbeništvo Klara Geywitz je navzoče pozdravila v imenu javnega naročnika nemškega paviljona. Že marca so z ID. Buzz Cargom trajnostno prepeljali material od Leipziga do Benetk.

Legenda praznuje rojstni dan - Volkswagen predstavlja omejeni posebni model Polo GTI Edition 25

Polo GTI praznuje 25 let! Volkswagen ob tem jubileju prinaša na trg posebni model Polo GTI Edition 25. Leta 1998 si je smel ta model v izvedbi Polo III GTI prvič nadeti te tri legendarne črke. Četrt stoletja pozneje Volkswagen predstavlja omejeno serijo aktualnega modela Polo GTI z močjo 152 kW (207 KM). Športni kompaktni avto pa ne očara le z izjemno zmogljivim pogonom: jubilejni model se od dosedanjih modelov Polo loči po športnem podvozju, prečni zapori diferenciala XDS, bogati serijski opremi in specifičnih oblikovnih elementih. Polo GTI Edition 25 bo v Nemčiji mogoče naročiti od 1. julija po ceni od 35.205 EUR.

SEAT S.A.: preteklost, sedanjost in prihodnost mobilnosti v Španiji

Na letošnjem avtomobilskem salonu Automobile Barcelona so se združile preteklost, sedanjost in predvsem prihodnost družbe SEAT S.A. V okviru dogodka je podjetje obudilo spomine na svojo več kot 70-letno zgodovino, praznovali pa so tudi 30. obletnico prihoda v Martorell. Poleg tega so javnosti prvič predstavili CUPRA Tavascan in digitalno študijo CUPRA DarkRebel. Prav tako so napovedali, da bodo novi mestni avtomobil, ki se bo imenoval CUPRA Raval, izdelovali v Martorellu.

“SEAT je z modelom SEAT 600 postavil Španijo na kolesa, poleg tega je pripravil teren, da je Španija postala to, kar je danes: drugi največji proizvajalec vozil v Evropi in deveti na svetu. Zdaj je čas, da Španijo postavimo na električna kolesa,” je dejal Wayne Griffiths, predsednik uprave znamk SEAT in CUPRA.

UPRA na avtomobilskem salonu v Barceloni razkrila ime svojega mestnega električnega avtomobila: CUPRA Raval

Znamki CUPRA in SEAT ponovno nastopata na avto­mobil­­­skem salonu Automobile Barcelona, kjer predstavljata svoje najnovejše inovacije, močno zavezanost razvoju električnih vozil in povezanost z Barcelono.

Prvi dan avtomobilskega salona je Wayne Griffiths, predsednik uprave znamk SEAT in CUPRA, potrdil ime prihodnjega mestnega električnega avtomobila, CUPRA Raval. Ime je poklon soseski Raval v osrčju Barcelone in nakazala ga je že pevka ROSALÍA v kampanji “Abcdefg”.

Prvi pogled na novi ID.7 GTX1: limuzina za dolge relacije z več moči in štirikolesnim pogonom

Pred dvema tednoma je Volkswagen predstavil novi ID.7 kot popolnoma električno limuzino za višji srednji razred. Že konec poletja bo s svetovno premiero ID.7 GTX sledila najbolj dinamična različica modela. Opremljena bo z najnovejšo generacijo pogona za modele ID., štirikolesnim pogonom z dvema elektromotorjema, in številnimi športnimi oblikovnimi elementi, tako da bo iz limuzine za dolge relacije nastal visokokakovosten športni avtomobil. Novi model GTX naj bi bil predstavljen na avtomobilskem salonu IAA Mobility v Münchnu (5.–10. september 2023).

Škoda Superb: 90 let uspehov

Nova, četrta generacija modela Škoda Superb bo predstavljena to jesen, 90 let po predstavitvi zgodovinskega prvega modela serije Superb, ki so ga izdelovali med letoma 1934 in 1949. Več kot 50 let pozneje je Škoda predstavila prvo generacijo sodobnega Superba, ki je naznanila ponovni vstop znamke Škoda v srednji avtomobilski razred. Naslednje poglavje zgodbe o uspehu se je začelo leta 2008 s predstavitvijo druge generacije modela Škoda Superb. Modelska serija je bila takrat prvič na voljo v dveh karoserijskih izvedbah in z najsodobnejšimi asistenčnimi sistemi. Tretja generacija, ki je na trgu od leta 2015, je prva serija Superba, ki je izdelana na koncernski prečni modularni platformi MQB. Leta 2019 so ponudbo razširili s priključno hibridno različico Superb iV.